Consultanta organizationala

A facilita un grup în mediul organizaţional, într-un mod gestaltist, înseamnă a acorda suport indivizilor să descopere dinamicile de relaţionare care acţionează în grup şi să experimenteze moduri noi de a fi cu ceilalţi şi de a face lucruri. Facilitarea unor procese de echipă are un impact organizaţional mare şi se reflectă direct în creşterea performanţei individuale şi de echipă.

Dezvoltarea unei abordări relaţionale în organizaţie presupune: dezvoltarea unor abilităţi de gestionare a emoţiilor; educarea unor abilităţi holistice, de raportare la un întreg în loc de o singură persoană; a unor abilităţi de reflectare în termeni de proces şi nu de evenimente separate; educarea unor abilităţi de investigare a modului în care fiecare individ contribuie la construirea realităţii sociale din organizaţie. Consultanţa gestaltistă vine astfel în completarea tehnicilor şi instrumentelor cantitative de HR, aducând metode şi tehnici riguroase de cercetare calitativă, prin care ne adresăm şi investigăm aceiaşi realitate organizaţională.

Aşadar, atunci când lucrăm în organizaţii şi suntem psihoterapeuţi Gestalt noi nu efectuăm o intervenţie psihoterapeutică prin care explorăm în profunzime tematici personale. Din contră, în consultanţa gestaltistă ne focalizăm pe calităţile de sistem al grupului şi organizaţiei. Noi educăm indivizii şi organizaţiile deopotrivă să participe într-un mod conştient şi responsabil la realitatea socială pe care o co-crează, în scopul unui beneficiu comun.

În organizaţii, Gestalt Relaţional oferă training-uri de dezvoltare a abilităţilor relaţionale şi training-uri de lucru cu grupuri şi dinamica de grup.

Aboneaza-te la newsletter

Alăturaţi-vă listei noastre de contacte pentru a primi revista CONTACT şi informări referitoare la evenimentele organizate.