Workshop-uri de dezvoltare personala si profesionala

Workshop-urile tematice sunt o ocazie excelentă de introducere în modul de lucru gestaltist.

Un workshop de dezvoltare personală şi profesională propune explorarea unei tematici propuse, şi abordează experienţe atât individuale cât şi de grup. Participanţii sunt încurajaţi să cerceteze grupul ca pe un organism viu care se naşte într-un câmp relaţional plin de influenţe fizice-senzoriale, emoţionale-transferenţiale, sociale-culturale, imaginate-proiective, intuitive-transpersonale. Acest grup funcţionează în formatul de workshop desfăşurat pe durata a 2-3 zile.

Un grup facilitat într-o manieră gestaltistă este în primul rând o experienţă suportivă, la care fiecare dintre noi contribuie prin faptul de a fi receptiv la experienţa celorlalţi, de a vorbi sincer despre experienţa proprie şi de a trata cu respect intimitatea individului şi grupului. În egală măsură, este experienţa de a ne asuma riscuri şi a acţiona, influenţându-l pe celălalt, dar şi de a ne deschide, de a permite celuilalt să ne impacteze. Terapia aplicată în viaţa de zi cu zi este chiar suportul şi libertatea de acţiune pe care ni le oferim unul celuilalt.

De asemenea, primavara si toamna organizăm un workshop de introducere în psihoterapia Gestalt.

Evenimentele organizate vor fi publicate pe website şi informări referitoare la acestea vor fi transmise prin intermediul newsletter-ului. Vă rugăm să consultaţi secţiunea referitoare la newsletter.

Repere ale unui Grup Gestalt

PAUL BARBER

  • Fii sincer şi receptiv! Lucrează spre binele tău şi al celorlalţi!
  • Experimentează şi joacă-te cu a fi diferit!
  • Acţionează pe baza credinţelor tale referitoare la ceea ce este sănătos pentru tine!
  • Practică faptul de a fi deschis şi transparent, împărtăşeşte ce simţi şi gândeşti în prezent!
  • Fii curios, verifică realitatea în loc să interpretezi!
  • Angajează-te în dialog!
  • Întreabă cum şi nu de ce!
  • Respectă intimitatea ta şi a celorlalţi!