Responsabilitate sociala

1 resp soc text
Gestalt Relaţional colaborează cu Asociaţia Lapis şi Asociaţia Internaţională de Sandwork Expresiv (IAES) în organizarea de proiecte de asistenţă emoţională prin metoda Sandwork Expresiv.

Aceasta este o asistență gratuită pe care o acordăm copiilor care provin din zone sociale şi comunităţi vulnerabile din punct de vedere socio-economic, sau care se află în situații de criză cum sunt dezastrele naturale sau războaiele, situaţii traumatice care necesită o intervenţie rapidă.

Sandwork-ul expresiv nu este o psihoterapie ci o metodă de asistenţă socială aplicabilă la scară largă în comunităţile vulnerabile. Ea este furnizată de voluntari care pot fi psihologi dar şi profesori, contabili, manageri într-o organizaţie, sau orice altceva, şi care sunt instruiţi de şi lucrează sub îndrumarea unor psihoterapeuţi. Deşi nu este o psihoterapie, metoda are o eficienţă psihoterapeutică: activează procesul natural de autoreglare la nivel psihic prin faptul că oferă copilului posibilitatea de a se juca într-un spaţiu liber şi protejat, în prezenţa unui adult interesat.

Sandwork-ul expresiv se desfăşoară în grup, fiecare copil având la dispoziţie o cutie cu nisip şi miniaturi cu care poate crea în cutie orice imagine doreşte. De asemenea, fiecare copil este însoţit nonverbal de un adult-voluntar care asistă la jocul copilului dându-şi voie: să se deschidă sufleteşte şi să fie impactat emoţional, să perceapă fără să critice, să conţină emoţii puternice fără să intervină în jocul copilului, să aibă răbdare şi încredere în proces chiar dacă nu înţelege intelectual ce face copilul.

Proiectele noastre de sandwork presupun:2 resp soc text

  • Instruirea teoretică şi practică a voluntarilor
  • Organizarea sesiunilor de voluntariat şi a lucrului efectiv cu copiii
  • Activităţi de suport emoţional acordate de către facilitatori voluntarilor
  • Suport acordat voluntarilor în procesul de certificare ca facilitator IAES.

Proiectele organizate vor fi publicate pe site şi detalii referitoare la ele vor fi transmise
prin intermediul newsletter-ului. Vă rugăm să consultaţi secţiunea referitoare la newsletter.